Fiyatların tepki verme olasılığı yüksek olan bir bölgedir. Bunun için öncelikle fiyatın gittiği yöne normalden daha uzun bir iğne tespit etmek gerekmektedir. Bu iğneden sonra iğneli bölgede 3 adet mum çubuğu oluşup fiyat, yönüne devam ederse o bölge kuvvetli bir arz talep bölgesi olarak görülür. İleride fiyat tekrar bu bölgeye gelirse tepki alması çok yüksek ihtimaldir.
Düşüş görülen bir grafikte aşağı doğru iğne geldikten hemen sonra iğneli bölgede sırasıyla düşen yükselen ve tekrar düşen mum çubukları oluşursa bu oluşum olduğu bölge SİHİRLİ SUPDEM’dir. Birinci mum çubuğu iğneli bölgeyi dolduran mum çubuğudur. Bu bölgedeki bekleyen emirlerin bittiğini gösteren mumdur. Bu üç mumdan son iki bar aşağı doğru bir engulf oluşturması gerekmektedir. Yani sonuncu mum ikinci mumdan daha uzun olması gerekmektedir. Bu oluşumda iğneden sonra oluşan mum çubukların iğneleri dikkate alınmaz, yalnızca gövdelerine bakılır.
Yükselen bir grafikte ise tam tersidir. Spike’lı bölgede sırasıyla yükselen düşen ve tekrar yükselen mum çubuklar oluşmalıdır.
Not: Oluşan bölgeye bekleyen emir bırakmak Supdem mantığına terstir, bölgeden tepki almasını beklemek gerekir.
Not: Normalde Supdem çizilen çubuklu bölgenin 4’ten fazla olması beklenir. Fakat bu formasyonda 3 mum çubuk yeterlidir.
Verdiğiniz bilgiler çok güzel yalnız örnek şekille anlatılırsa anlaşılması daha net olur.Teşekkür ederiz