Harami mum formasyonu nedir?

Harami mum formasyonu nedir?

Harami kelimesi eski Japonya’ya dayanmaktadır ve hamile anlamına gelir. Görüntü itibariyle bir önceki mumun gövdesinin içinde kalan küçük gövdeli mumlardan oluşmaktadır. Yukarıda da görebileceğiniz gibi ikinci mum birinci mumdan gövde olarak daha küçüktür. Yani birinci mumum gövdesi ikinci mumun gövdesini kapsamaktadır. Bu görüntüden dolayı da arkada anne, önde bebeği andıran bir görüntü oluşturur.

Harami mum nasıl yorumlanır?

Var olan trendin değişebileceğini işaret eden bir mum formasyonu bu nedenle de yükselen trendlerin tepesinde veya düşen trendlerin dibinde aranır. Görüldüğünde var olan trendin zayıflayabileceğinin sinyalini verir ve trend dönüşünü işaret etmektedir. Yani yükselen trendlerde görülürse düşüş trendine döneceğini, eğer tam tersine düşen trendde görülürse yükseliş trendini işaret eder.

Harami mum formasyonu ikinci mumu ne kadar kıssa olursa trend değişimi sinyali o kadar kuvvetli olacağı öngörülür. Bu nedenle en kuvvetli harami mum formasyonu harami haçı adı verilen formasyondur. Harami haçının diğer mumu dojidir. Bu mum formasyonunda oluşan sinyaller daha kuvvetli olacağı düşünülür. Fakat trend değişimleri için her zaman ek onaylar aranmalıdır.