Swing trade nedir? Swing trade nasıl yapılır?

Swing trade nedir? Swing trade nasıl yapılır?

Swing trade farklı yatırım stratejilerinden bir tanesidir. Bu strateji diğerlerine kıyasla orta vadeli bir yatırım yoludur. Bir veya birkaç yıl gibi uzun sürekli değildir. Fakat swing trade  1 günden daha kısa süreli yapılan işlemleri kapsamamaktadır. Genelde birkaç hafta elde tutularak yapılan al sat işlemidir. Swing trade geleneksel borsada veya kripto borsalarında yapılır.

Swing Trading Nedir?

Swing trading, yatırım aracının haftalık süreçte elde tutulmasıyla kar elde edilmeye çalışılmasıdır. swing trade işlemlerinde yatırım aracı birkaç hafta veya birkaç ay boyunca elde tutabilir. Fakat bu durum çok nadir görülür. Wwing trading işleminin uzatıldığı dönemler genelde zararın karşılanmaya çalışıldığı dönemlerdir. 

Swing trading uzun vadeli değildir. Swing trading yapan bir yatırımcı satın aldığı menkul kıymeti elinde yıllarca elinde tutmaz. Swing trading, yatırım aracını aldıktan birkaç gün veya birkaç ay içerisinde bitirilir. Trader alacağı karı alır ve yatırım varlığından çekilir.

Swing trading, teknik analiz yöntemleri ile desteklenen bir yatırım stratejisidir. Teknik analizle eğer yatırımcı, yatırım aracının değerleneceğini öngördüyse swing trading yaparak bu değerlenmeden kazanç elde etmek ister. Swing trading böyle durumlarda günlük al sat işlemlerinden daha fazla kar getirir.

Swing Trading Özellikleri Nelerdir?

Swing trading stratejisi başlıca şu özelliklere sahiptir:

Birkaç gün ve birkaç ay aralıklarında yapılır. Ne scalping kadar kısa ne de uzun vadeli yatırım kadar uzun sürer.

Orta vadeli bir yatırım stratejisidir.

Swing trade, bir yatırım varlığının hareketlerinden faydalanmak ve bu kazancı aldıktan sonra başka bir yatırım varlığına yönelmeyi amaçlar.

Swing trade pozisyonları teknik analiz ile belirlenmelidir. Stop loss limiti ve satış emri bu analizlere göre verilmelidir.

Swing trade GAP boşluğu riskini de içerir. Yani borsada gece veya hafta sonu ortaya çıkabilecek bir krizde zarar etme riski barındırır.

Swing trade pozisyonlarını belirlemek için  1 saat, 4 saat veya 1 günlük grafikler kullanılmaktadır.

Borsada Swing Trade Ne Demek?

Borsa işlemlerinde swing trade yapmak geleneksel borsada orta vadeli yatırım stratejisi izlemektir. Hisse senetleri üzerinden yapılan swing trade genelde 1 günlük grafikler incelenerek yapılır.

Geleneksel borsanın hafta sonu işleme kapalı olmasıyla borsada swing trade yapan yatırımcılar pazartesi işlem açıp Cuma günü pozisyonu kapatma eğilimindedirler. Fakat bu her swing trade için geçerli değildir. Pozisyonların birkaç hafta veya birkaç ay bekleten swing trader’larda bulunur.

Swing trade, günümüzde kripto para borsalarında da yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır. swing trade’in amacı bir yatırım aracının orta vadedeki dalgalanmalarından kar elde etmektir. Pek çok kripto para yatırımcısı bu stratejiyi dijital paralarla uygularlar.