Alış Satış Farkı Nedir?

Trade Kulübü - Alış Satış Farkı Nedir

Alış Satış Farkı Nedir?

Borsada yatırım yapanların en fazla merak ettiği konular arasında yer alan alış ve satış arasındaki farkı nedir? Borsa piyasasında finansal enstrümanlarda yatırım yaparak kar elde edenlerin sayısı oldukça fazladır. Günümüzde özellikle hisse senedi, bono gibi finansal varlıklara yatırım yapmak son derece popüler olmaya başladı. İlk kez yatırım yapmak isteyenlerin alım satım konusunda birkaç bilgi edinmeleri gerekmektedir. Bunun için de alış satış fiyatlarının yakından takip edilmesi oldukça önem taşır.

Borsa piyasasında fiyatlarda zaman zaman dalgalanmalar gerçekleşebilir. İşlem gören hisse senedi, bono gibi menkul kıymetlerin alış ve satış fiyatları arasında farkları epey açık olabilir.  Herhangi bir finansal varlığın satışı için belirtilen fiyata alış fiyatı denilmektedir.

Yine aynı şekilde herhangi bir finansal varlığın satın alınabilmesi için sunulan fiyata da satış fiyatı denir. Alış satış farkı ise Bid Ask Spread olarak nitelendirilir, işlem gören herhangi bir finansal ürünün alış fiyatı ile belirtilen satış fiyatı arasındaki farkı temsil eder.

Trade Kulübü - Alış Satış Farkı

Borsada Alış Satış Farkı Nedir?

Günümüzde oldukça fazla yatırımcı vardır, birçok kişi borsada işlem yaparak birikimlerini değerlendirmektedir. Özellikle hisse senedi, tahvil, finansman bonoları gibi menkul kıymetlerin alım satımı çoğu yatırımcı için vazgeçilmez yatırım araçlarıdır. Her işlem gören menkul kıymetin alış fiyatı ile satış fiyatı arasında fark vardır. Bu fark bazı durumlarda oldukça yükselebilir, bazı durumlarda ise aradaki fark çok düşük olabilir. İşlem gören finansal ürüne yatırımcılar tarafından yüksek talep gerçekleşirse alış ve satış fiyatı arasındaki fark büyümektedir.

Eğer bu talepte devamlılık söz konusu olursa alış ve satış fiyatı arasındaki farkta düşüş gözlemlenir. Menkul kıymetlerin alış ve satış fiyatlarının dikkatli bir şekilde takip edilmesi gerekir. Borsa piyasasında herhangi bir finansal enstrüman üzerinde alım satım işlemlerini gerçekleştirmek için yatırım hesabına sahip olmak yeterlidir. Bu hesap ile borsada işleme açık olan tüm finansal ürünlerde alım satım işlemi yapılabilir.

Daha fazla finansal piyasalar hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız makalelerimize göz gezdirebilirsiniz.

Forex Hakkında Bilgi Sahibi Olmak İçin Tıklayın!