Nasdaq borsası nedir? Nasdaq borsasında nasıl işlem yapılır?

Nasdaq borsası nedir? Nasdaq borsasında nasıl işlem yapılır?

Nasdaq 1971 yılında kurulmuş, dünyada en çok işlem gören borsalar arasında ilk iki sırada yer alır.  Tam elektronik bir borsa olan Nasdaq’ta bütün işlemler elektronik bir sistem üzerinden yapılır. Intel, Apple gibi dünyanın en büyük şirketleri Nasdaq şirketi olarak çeşitli işlemler yapar.

Nasdaq nedir?

Dünyanın ilk elektronik borsa olma özelliğini taşıyan Nasdaq, milyonlarca kullanıcısı olan bir platformdur. Uluslararası bir sisteme ve büyük şirketlerin hisse senetlerine sahiptir.

ABD’ye ait en büyük elektronik ve otomatik borsa olma özelliğini taşıyan Nasdaq’ın merkezi New York’ta bulunur. Nasdaq borsasında bütün işlemler güvenlik nedeniyle çevrimiçi ortamda yapılmaktadır. Nasdaq’ın asıl amacı Nasdaq şirketi olan ve küresel olarak büyük şirketleri birbirine bağlayan bir piyasa oluşturmaktadır. Dünyanın en büyük Nasdaq şirketleri arasında Microsoft, Apple, Netflix, Intel gibi şirketler yer alır.

Nasdaq’ın başarılı olmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi de borsaya kabul şartlarında sunduğu esnekliktir. Nasdaq borsa hisseleri listelemede ciddi şartlar sunmaktadır. Fakat bunu yaparken şirketlerin durumlarını göz önünde bulundurmamaktadır. Her şirket yakın ilişkiler kurar. Dev şirketlerin yanı sıra yeni şirketler de Nasdaq’da hisse senetleriyle işlem gerçekleştirebilirler.

Dünyadaki birçok ülkede ve bölgesinde hem büyük hem de küçük şirketlerin hisse senetlerinin bulunduğu Nasdaq borsası 7 gün 24 saat çalışan bir borsadır. Değişkenlik gösteren hisse senetlerin üzerinden yatırım, alım satım gibi bir çok işlemleri yapabilirsiniz.

Nasdaq’ta nasıl işlem yapılır?

Nasdaq borsasında işlem yapabilmek için yurt dışındaki piyasalara erişim sağlayan bir aracı kurumda yatırım hesabına ihtiyacınız vardır. Aracı kurumu seçerek Nasdaq borsası üzerinden işlem yapabilirsiniz. Nasdaq borsası hisseleri ile işlem yapabilmek için borsanın merkezi olan Amerika ile Türkiye arasındaki saat farkını göz önünde bulundurmanız gerekir.

Nasdaq borsasının açılış ve kapanış saatleri şu şekildedir:

Nasdaq açılış saati: Türkiye 17:30- ABD 9:30

Nasdaq kapanış saati: Türkiye 00:00- ABD 16:00

(Yaz ve kış saati uygulamasına göre değişiklik göstermektedir.)