Üç beyaz asker formasyonu nedir? Nasıl oluşur?

uc-beyaz-asker-formasyonu-nedir-nasil-olusur.jpg

Üç beyaz asker formasyonu, bir yükseliş trendinin başladığını belirten bir mum formasyonudur. Üç kara karga mum formasyonunun tersi olan üç beyaz asker formasyonu, ılımlı bir geri dönüş formasyonu olmasından dolayı, yalnızca ralli veya yerleşik bir düşüş trendinde meydana geldiğinde dikkate alınması gerekir. Buna göre, meydana geldiği düşüş trendinin zayıfladığını ve olası bir yükseliş trendinin başlayabileceğini işaret etmektedir.

Üç beyaz asker formasyonu aynı yürüyüş askerler gibi nizami bir şekilde ilerleyen üç büyük yükseliş mumumdan oluşmaktadır. Bu mumlardan her biri, göreceli olarak büyük gövdeye sahip olmalı ve temsil ettiği zaman aralığının yüksek veya yükseğe yakın fiyat seviyesinde kapanmalıdır. Böylece üç beyaz asker formasyonunu oluşturan her ardışık mum, fiyat seviyesindeki istikrarlı bir artışı işaret etmiş olur. Diğer yandan, bu mumlar üst gölgesiz veya küçük birer üst gölgeye sahip olmalı ve tercihen her mum, bir önceki mumun gövdesinin tam ortasının üzerinde bir fiyat seviyesinde açılmalıdır.

üç beyaz asker

Üç beyaz asker mum formasyonu, bir düşüş trendinin geri dönmesiyle, bir yükseliş trendinin başlayacağını işaret etse de, mum formasyonunu oluşturan mumların fazlaca büyük olması, önemli fiyat yükselişlerini işaret edebilir. Bu durumda aşırı alım koşullarının gerçekleşmiş olabileceğini ve trendin yeniden düşebileceği konusunda dikkatli olmalısınız.