BELGESEL ÖNERİSİ: GameStop Olayı!

BELGESEL-ÖNERİSİ-GameStop-Olayı

Bir hisse senedinde gerçekleşen küçük yatırımcı hareketleri sonucu bazı serbest yatırım fonu büyük zararlar yazması geçtiğimiz yıl büyük bir gündem olmuştu.  Aslında daha önce defalarca gerçekleşmiş bir olayın bu defa beklenmedik bir ortamdan, beklenmedik bir yatırımcı kitlesi tarafından yapılıyor olması gündem olmasının ana nedeniydi. Bu nedenle olayın nasıl ve kimler tarafından geliştirildiği hikayeyi asıl ilginç kılan unsur oldu.

Hikayenin ana kahramanı ise Roaring Kitty adlı bir Reddit kullanıcısı, gerçek adı ise Keith Gill, yazılar yazdığı platform olan Reddit ise Türkiye’deki Ekşi Sözlük benzeri bir tartışma platformu, bu platformun altında farklı konu başlıkları bulunuyor ve o alt başlıklarda insanlar o konuyu tartışıyor.

Bu alt başlıklardan bir tanesi de hisse senetlerinin tartışıldığı r/WallStreetBets konu başlığı 2012 yılından bu yana faaliyet gösteren bu başlık, yaklaşık 4 milyon civarı üyesi buluyor. İnsanlar hisse senetleri hakkında fikirlerini söylüyor ya da söylenenleri takip ediyor. Fikirlerini beyan edenlerden birisi de hikayemizin kahramanı olan Roaring Kitty adıyla yazan Keith Gill. Roaring Kitty, Massachusetts’te bir sigorta şirketinde finansal eğitim vermekte ve henüz 34 yaşında. Gill 2019 yılında 53000 dolarlık bir hisse senedi yatırımı yapıyor ve bunu da Reddit’e yazıyor. Yatırım yaptığı şirketin adı ise GameStop…

Tabi bundan sonrası size tavsiye edeceğimiz belgesel ile birlikte aslında hikayenin tamamına ulaşabileceksiniz. Netflix’in yayınladığı, yazarlığını Bruce Kenndy’nin başrol oyunculuğunu ise Jordan Belfort’un yaptığı belgesel dizisinde bulabilirsiniz. Bir topluluğun Wall Street’i nasıl karıştırdığına şahit olacağınız bu belgesel izleyenler için büyük dersler veriyor.