Kripto Terimleri

Ana Sayfa Kripto Terimleri

KRİPTO TERİMLERİ

Altcoin

Bitcoin’e alternatif olarak çıkmış kripto para birimlerinin tümüne verilen isimdir.

Arbitraj

Farklı borsalardaki kripto paralar arasında oluşan fiyat farklılıklarından kar sağlamak amacıyla alım satım işlemi yapmaktır.

ASIC (Application-specific integrated circuit)

Sadece madencilik yapmak için üretilmiş elektronik çiptir. Madencilik için kullanılan işlemcilere nazaran daha hızlı ve ucuzdur.

ASIC Miner

Madencilikte kullanılan işlemci veya ekran kartı gibi donanımların aksine sadece kripto para madenciliği için üretilmiş, ASIC çip kullanan düşük elektrik tüketimli ve hızlı üretim gücüne sahip cihazdır.

Ask Price veya Lowest Ask (Talep Fiyatı)

Satım tablosunun en üstünde yer alır. Satım için belirlenen en düşük fiyattır. Daha düşük fiyatlı bir satım emri gelirse tablonun ilk sırasına yükselir. Varlığın talep fiyatı da bu veriye göre değişir.

ATH (All time high)

Bir kripto para fiyatının ulaştığı en tepe nokta, kendi rekoru.

Bear, Bearish

Düşüşe meyilli fiyattır.

Bid Price veya Highest Bid (Teklif Fiyatı)

Alım tablosunun en üstünde yer alır. Alım için berlirlenen en yüksek fiyattır. Daha yüksek bir alım emri gelirse tablonun ilk sırasına yükselir. Varlığın teklif fiyatı da bu veriye göre değişir.

Bitcoin

Merkeziyetsiz ve açık kaynaklı ilk kripto para birimidir. Kısaltması BTC ve Sembolü ฿’dir.. Piyasadaki birçok kripto para BTC paritesine bağlı olarak işlem görür.

Block

Blokzincirindeki işlem ve onay verilerini taşıyan veri paketlerine Blok adı verilir. Günümüzde Bitcoin zinciri dışında farklı blokzincirleri de kullanılmaya başlanmıştır.

Blockchain

Blokzinciri. İlgili kripto paranın tüm işlemlerinin tutulduğu bir nevi muhasebe defteri.

Block Explorer

Blokzinciri üstünde gerçekleşen tüm işlemlerin izlenebilmesini sağlayan web sitelerine verilen isimdir. Örneğin https://blockchain.info/ adresi üstünden BTC işlemleri takip edilebilir.

NELER ÖĞRENECEKSİNİZ?

Yatırımcılarımıza uzman eşliğinde eğitimler, canlı yayınlar, eğitim videoları ve analizler sunuyoruz. Trade Kulübü olarak yatırımcılarımıza bilinçli yatırım yapmayı öğretiyoruz.

about-five-our-choose-man
market

ANALİZ

Temel ve Teknik analiz ile doğru alım-satım strateji oluşturmayı.

financial

GRAFİK YORUMLAMA

Eğitim sonunda fiyat grafiklerini yorumlamayı öğreneceksin.

hand

İNDİKATÖRLER

Piyasada yaygınca kullanılan indikatörler ve indikatörlerin yorumlarını.

6

DESTEK VE DİRENÇ

Destek ve direncin tanımı nasıl oluştuğu, doğru destek ve dirençlerin önemi.