Robert Kiyosaki Kimdir? 

Robert Kiyosaki Kimdir? 

Robert Kiyosaki, 8 Nisan 1947 yılında Hawaii’nin Hilo kentinde doğmuştur. Amerikalı yatırımcı, girişimci iş adamı ve yazardır. Kiyosaki, kitaplar ve videolarla yatırımcılar için kişisel finans ve iş eğitimi sağlayan özel bir finansal eğitim şirketi olan Rich Global LLC ve Rich Dad Company şirketlerinin kurucusudur. Yonsei nesil arasında yer alan Japon kökenli Amerikalılar kökenine sahip, Ralph H. Kiyosaki ve Marjorie O. Koyosaki’nin ilk oğulları olarak dünyaya gelmiştir.

Kiyosaki, Hilo lisesine giderek, 1965 yılında mezun oldu. Kiyosaki’nin yaşamına dair diğer detaylar ise konuşmalarından ortaya çıkıyor. Amerika Birleşik Devletleri Deniz Harp Okulu, Amerika Deniz Ticaret Akademisi gibi birçok yerde kendisini gösteren Kiyosaki, üniversiteden mezun olmasının ardından Standart Oil’in tanker ofisinde üçüncü bir iş olarak işe başlayıp, sonrasında Deniz Piyadelerine katılmak için istifa etti.

1972’deki Vietnam Savaşında, helikopter savaş gemisi pilotu olarak görev yaptı. Kiyosaki’nin buradaki başarıları sonucunda hava madalyası ile ödüllendirildi. Kiyosaki’nin söylediğine göre 1973’de Hawaii Üniversitesinde henüz askerdeyken, iki yıllık MBA programına kaydoldu, ardından 1974 yılının Haziran ayında Deniz Piyadelerinden terhis oldu.

Robert Kiyosaki İş ve Finans Danışmanlığı

Robert Kiyosaki kitapları; iş ve mali tavsiye üzerinedir. Fakat 1997 yılında ‘Zengin Baba, Yoksul Baba’ adlı kitabını yayınladı. Kitap, finansal okuryazarlık ve finansal bağımsızlığı öğretmek için yazılmıştı. Kitap, yoksul bir baba ve zengin bir baba arasındaki farkları vurgulayan bir öykü anlatıyordu. Kitap, büyük bir başarı elde etti ve New York Times’ın çok satanlar listesine girdi.


Robert Kiyosaki, finansal eğitim olarak nitelendirdiği konu üzere yoğunlaşarak; gayrimenkul yatırımları, işletmeler, hisse senetleri ve emtialar gibi iş ve yatırım fırsatlarından bahsederek, bu tür yatırımları destekleyen pasif gelirlerin nasıl elde edilebileceğini, böylece tek başına ve gerçek finans bağımsızlığın nasıl elde edilebileceğini anlatır.

Kiyosaki finansal piyasalarda kaldıracın risklerine rağmen zengin olmak için önemli bir araç olduğunu savunurken, nakit biriktirmek veya geleneksel bir işten maaş almak yerine de kişinin yükümlülüklerini finanse etmek için varlık oluşturması gerektiğinin önemine dikkat çekiyor.

Kiyosaki, aynı zamanda bir girişimci ve yatırımcı olarak aktif bir hayat sürdürüyor. Kendi şirketi olan Rich Global LLC’nin yöneticisi olan Kiyosaki, aynı zamanda birçok farklı alanda yatırımlar yapıyor.

Sonuç olarak, Robert Kiyosaki finansal okuryazarlık konusunda bir öncüdür ve birçok kişiye finansal bağımsızlık hedeflerine ulaşmaları için ilham vermiştir. Yatırımcı ve girişimci olarak da başarılı bir kariyere sahip olan Kiyosaki, hayatı boyunca finansal özgürlüğün önemini vurgulamıştır.