Fiyat değişimlerinin teknik analiz ile en basit ve doğru yöntemi grafik analiz yöntemidir. Birkaç değişik fiyat grafiği vardır. Tüm fiyat grafiklerinin ortak özelliği ise dikey eksende fiyat değişimlerini, yatay eksende ise zamanı göstermesidir.
Anlık Grafik
Anlık grafiklerde fiyat değişimlerinin her yeni kota değeri görülür. Diğer fiyat grafiklerinden farklı olarak da bu grafiklerde zaman değişkeni bulunmamaktadır. Anlık grafikte her yeni fiyat değişimi dikey eksen boyunca aşağı ve yukarı çizgiler şeklinde görülür. Aktif piyasalarda belirli zaman dilimlerinde çok sayıda fiyat değişim çizgisi görülürken, durgun piyasalarda bunun tam tersine daha az sayıda değişim çizgisi görülür.
Çizgi Grafik
Fiyat grafiği gösterim şekli kapanış fiyatlarının birleştirilmesi suretiyle çizilir. Basit bir görünüm sağlar. Yapısıyla birlikte sadece kapanış fiyatlarını tanımlandığı için ayrıntılı fiyat hareketi göstermez. Bu nedenle yüzeysel bir bakış açısı sağlar. Tabi ki bu görünüm tercihi bazı durumlarda okuma kolaylığı sağlar. Örneklendirecek olursak korelasyon incelemek isteyen bir yatırımcı herhangi bir şekilde daha az karmaşık bir görünüm elde etmek isteyebilir. Bu durumda çizgi grafiği görünüm kolaylığı ve anlaşılabilirlik sağlar. Bu nedenle analistler zaman zaman çizgi grafiklerini kullanabilir.
Bar Grafik
Fiyat grafiği gösterimlerinden bir tanesi de bar grafiğidir. Bar grafiğinde oluşturan her bir bar açılış, kapanış, düşük ve yüksek olmak üzere dört temel fiyat bilgisini gösterir. Barın sol tarafındaki çentik açılış fiyatını, sağ tarafındaki çentik kapanış fiyatını gösterir. Barın alt ve üst uçları ise en düşük ve en yüksek fiyat bilgisini gösterir. Çubuk grafiği olarak da bilinir.
Mum Grafik
İngilizce olarak Candlestick olan mum çubuğu, bir fiyat grafiği gösterim şeklidir. 18. Yüzyılda Japonya’da yaşamış bir pirinç tüccarı olan Münehisa Homma tarafından bulunmuştur. Mum çubuğu grafikleri bugün özellikle Forex işlem platformları başta olmak üzere birçok platformda kullanılan fiyat grafiği gösterim şekillerinden bir tanesidir. Açılış ve kapanış fiyatları arasında mum gövdesi oluşurken, mum
gövdesinin sınırlarından sonra en düşük ve en yüksek fiyat seviyesine kadar olan kısım da mum fitili adı verilen kısım oluşur. Mum gövdesinin rengi fiyat yönünü gösterir. Çoğu platformda mum çubuklarının oluşturan renkler özelleştirilebilir ama genel olarak kırmızı düşüş yönünü yeşil ise yükseliş yönünü gösterir.
Mum çubukları, diğer grafik türlerine göre kendi içerisinde bir analiz tekniği barındırır ve bu tekniğe mum çubuğu formasyonları denir. Bir ya da birden fazla mum çubuğunun aldığı şekle göre gelecek fiyatı tahmin etmeyen yarayan bu yöntemde çeşitli formasyonlar ve bu formasyonların anlamları açıklanmaya çalışılır. Formasyon isimleri Münehisa Homma’nın 18. Yüzyılda verdiği orijinal isimlerdir ve bugün halen kullanılmaktadır. Doji, marubozu, asılı adam, çekiç gibi isimlerle anılan (ve bu isimlerle sınırlı kalmayan) formasyonlar teknik analistlerin fiyatın devamı ya da dönüşüne ilişkin sinyal üretmeye çalıştığı önemli bir tekniktir.