Mar FX Güvenli Mi? Lisansı Var Mı? | MARBAŞ İNCELEME

Türkiye’deki yatırımcılar tarafından MarFX olarak da bilinen Marbaş firmasının adı Marbaş Menkul Değerler A.Ş’dir. Aracı kurum, sermaye piyasalarında 1990 yılından bu yana hizmet veriyor. 2004 yılında Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş’ye devredildiği bilinmektedir. Günümüzde de şirketin bir iştiraki olarak hizmet veriyor. Marbaş’ın merkez ülkesi Türkiye’dir. Marbaş’ın işlem koşulları şu şekilde belirlenmiştir: Yatırımcılar için alt limit 50.000 TL’dir ve kaldıraç oranı 1:10 olarak belirlenmiştir. SPK  denetimde hizmet veren tüm forex aracı kurumları için minimum yatırım 50 bin TL olarak belirlenmiştir. Aracı kurumun spread oranları dinamik olarak belirlenirken, işlem platformu olarak MetaTrader4 kullanmaktadır.  Aracı kurumun IOS ve Android işletim sistemleri için mobil bir işlem platformu bulunmaktadır.

Marbaş Güvenilir Mi?

Bir aracı kurumun güvenirliği incelenirken, firmanın lisans bilgilerinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Lisans sahibi olamayan aracı kurumlar herhangi bir denetime tabi olmadıkları için güvenilirlik oranları çok düşüktür. Yatırımcılar herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için aracı kurumun lisansına dikkat etmelidir. Marbaş Menkul Kıymetlere baktığımızda aracı kurumun resmi internet sitesinde herhangi bir yetki belgesine ulaşılamamaktadır. Fakat aracı kurum internet sitesinde denetlendiğini ve yetkili aracı kurum belgesine sahip olduğunu belirtmektedir.

Türkçe Destek Var Mı?

MarFX’in Türkçe desteği, gerek merkezinin Türkiye’de olması ve Türk yatırımcılara hizmet vermesi ile birlikte bulunmaktadır. Yine aracı kurumun destek hattı da Türkçe olarak destek vermektedir.  

Marbaş Para Çekme ve Yatırma İşlemlerinde Sorun Var Mı?

Yatırımcılar, MarFX’e para yatırma işlemleri havale ve EFT olarak gerçekleştirebilir. Aracı kurumun para yatırma işlemlerinde sıkıntı yarattığına dair herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Fakat aynı durum para çekme işlemlerinde geçeli değil. Aracı kurum ile çalışan yatırımcılar para çekmek istediklerinde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söylemektedir. Kar elde ettiğinizde paranızı çekememe ihtimaliniz bulunmaktadır.

Marbaş Bonus ve Kampanyaları


MarFx’in bonus kampanyaları bulunmamaktadır. Marbaş’ın kampanyalarının bulunmamasının en büyük sebebi Sermaye Piyasası Kurulu denetimine tabi olmasıdır. Sermaye Piyasası Kurulu’nun denetimine tabi olan aracı kurumların bonus kampanyası düzenlemesi yasaktır. Bu nedenle bir olumsuzluk olarak değerlendirilmemesi gerekmektedir.

Marbaş Yorumları

MarFX’e yapılan yorumlar incelendiğinde firmanın şikayet oranının oldukça fazla olduğu görülmektedir. Mevcut şikayetleri büyük bir bölümü aracı kurum tarafından çözüme kavuşturulmamış şikayetlerdir. Şikayetlerin konusu ise genel olarak para çekme işlemlerinde yaşanan sıkıntılar ve para kesintisi yapması şeklinde gözüküyor.

Marbaş Hesap Nasıl Açılır?

MarFX’te hesap açma işlemi için öncelikle resmi internet sitesini ziyaret ederken hesap açılış formu doldurmanız gerekmektedir. Marbaş firması SPK denetimine tabi olan ve yasak olarak hizmet veren bir aracı kurum olduğundan resmi internet sitesine VPN kullanmadan ulaşabilirsiniz. İnternet sitesine giriş sağladıktan sonra sağ üst köşede hesap açılış formuna ulaşım sağlayabilirsiniz.