Invest AZ Güvenli Mi? Lisansı Var Mı? | INVEST AZ İNCELEME

Invest Az incelemesi yaparken öncelikle aracı kurum hakkında kısa bir bilgilendirme yapalım. Firmanın adı tam olarak Invest AZ Yatırım Menkul Değerler A.Ş. şeklindedir. Aracı kurumun kuruluş tarihi ise 2004 yılı olarak gösteriliyor. Aracı kurum Türkiye piyasasında faaliyet göstermeye 2012 yılında başlamıştır. Invest AZ’ın merkezi ise Azerbaycan’dır.

Invest AZ alt limiti 50.000 TL olarak belirlenirken, kaldıraç oranı 1:10 şeklinde belirlenmiştir. Aracı kurumun spread oranları ise değişkenlik gösteriyor. Kurum, platform olarak InvestOR, MetaTrader4, MetaTrader 5 ve InvestAZ platformlarını kullanıyor.

İnvest AZ Güvenilir Mi?

Aracı kurumların güvenilirliğini incelerken dikkat edilmesi gereken nokta daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi aracı kurumun lisans sahibi olup olmadığıdır. Lisans sahibi olmayan firmalar, herhangi bir denetime tabi olmaması nedeniyle “merdivenaltı forex firması” olarak nitelendirilir. Bununla birlikte yatırımcılarında mağduriyetleri oluşmaktadır. Invest AZ’ın güvenirliğine baktığımızda oldukça güven veren aracı kurumlardan bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz. Invest Az Sermaye Piyasası Kurulu(SPK) tarafından denetlenmektedir. 2012 yılında Türkiye piyasasına giriş yapan aracı kurum, 2013 yılında SPK lisansını almıştır.

Türkçe Destek Var Mı?

Invest AZ Türkçe desteği bulunan aracı kurumlardan biridir. Aracı kurumun Türkiye internet sitesi bulunmakta bununla birlikte müşteri hizmetleri ve çağrı merkezleri Türkçe hizmet vermektedir.

İnvest AZ Para Çekme ve Yatırma İşlemlerinde Sorun Var Mı?

Invest Az’ın para yatırma ve çekme işlemlerini incelediğimizde işlem yöntemleri olarak şunlar karşımıza çıkıyor; Havale, EFT ve Kredi Kartı aracı kurumun para yatırma işlemlerinde havale ve EFT imkanı sunması ile birlikte büyük sorunlar görülmemektedir. Para çekme konularında ise genel olarak bir şikayet ile karşılaşmadık.

İnvest AZ bonusları incelendiğinde, firmanın bonus kampanyası bulunmadığı görülmektedir. İnvest AZ kampanyaları sunulmaması firma açısından bir eksiklik olarak yorumlanabilmektedir.

İnvest AZ Yorumları

Invest AZ hakkında yorumları incelediğimizde, aracı kurumun genel olarak memnuniyet oranının yüksek olduğu görülmekte fakat aracı kurum hakkında olumsuz yorumlar da bulunmaktadır.

Bunlar: Geçmiş işlemlere müdahale edildiğine dair iddialar bulunmak,

İnvest AZ Hesap Nasıl Açılır?

Aracı kurumun Türkiye internet sitesi olması sebebiyle hesap açmak oldukça kolaydır. Invest AZ’da hesap açmak isteyen yatırımcılar için ücretsiz demo hesap imkanı sunulmaktadır. Demo hesap, yatırımcı olmayı düşünenler için piyasalara alışma sürecinde oldukça yardımcı olur.